Sådan undgår du smerter på kontorjobbet

Hvis du har kontorjob, også kaldet stillesiddende arbejde, kunne man måske fristes til at tro, at du var helt ude af risikozonen for skader, smerter og fysisk belastning af dine led. For det er klart, at en stillesiddende kontorassistent ingenlunde er udsat for de samme belastninger som f.eks. en kok, en håndværker, en SOSU-hjælper eller en fabriksarbejder. Men det betyder ikke, at kroppen ikke kan tage skade. Og det er vigtigt at være opmærksom på.

Her kan du læse mere om, hvordan du undgår smerter og belastning i dit stillesiddende arbejde.

Rejs dig op

Et hæve-sænke-skrivebord er en rigtig god investering, hvis du sidder meget ned. Først og fremmest kan du justere højden, så den passer til dig, din computerskærm og din kontorstol, men det betyder også, at du i løbet af dagen kan hæve bordet, så du kan arbejde stående. Bare 30 minutters stående arbejde om dagen kan gøre en betydelig forskel for helbredet, set over mange år.

Den rette højde på dit skrivebord

I forlængelse af hæve-sænke-bordet, er det altid vigtigt, at du har den rette højde på dit skrivebord, så du ikke belaster skuldre og albuer, når du skriver på tastetur. Hvis skrivebordet er for højt, kan det medføre skulder-, nakke- og albuesmerter, fordi du simpelthen har armene for højt oppe, når du arbejder. Snak med en ekspert i ergonomi, f.eks. en fysioterapeut, om højden på dit skrivebord.

Udstyret i orden

Det er altid vigtigt med noget ordentligt udstyr, da dårligt udstyr kan resultere i smerter og ubehag i kroppen. Hvis du sidder meget ved computer, bør du købe en god, stor skærm, så du ikke skal sidde foroverbøjet over en lille bærbar computer hele dagen. Det belaster nemlig nakken. Også en god mus og et godt tastetur er vigtigt.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *