Hvilket stetoskop er bedst?

Stetoskoper er instrumenter lægen bruger til at lytte til lyde inden i kroppen. Oftest lytter lægen til lungerne, hjertet eller lyde fra tarmen. Et stetoskop består af en rund klokke med en membran der forstærker lyden. Gennem en slange kan lægen høre lyden i sine ører. Vi har alle prøvet at blive lyttet til med et stetoskop på et eller andet tidspunkt i livet. Nu er du kommet i en situation hvor du selv skal bruge et stetoskop og spekulerer på hvilket du skal vælge.

Forskellige typer

Der findes forskellige typer stetoskoper. Det vil sige de er alle ret ens, men med små forskelle. Uanset hvilket du vælger, så fungerer de ens. Klokken kan variere i størrelse. Du kan få nogle der passer til babyer, børn og voksne. Det betyder også at membranen har forskellig størrelse. På små børn vil en stor klokke dække over flere organer ad gangen. Det vil gøre det svært at høre præcist det du lytter efter. Derfor en mindre klokke til børn.

Det bedste valg

Det bedste stetoskop finde faktisk ikke. Selvfølgelig er der producenter af forskellig kvalitet. Men grundlæggende får du brug for stetoskoper i forskellig størrelse. Dit valg afhænger helt af patienten og det område du vil lytte til. Du kan se et stort udvalg af stetoskoper til børn hos EkkoMed.

Sådan kontrollerer du om stetoskopet virker

Nogle gange kan man godt komme i tvivl om stetoskopet virker. Mest fordi du ikke kan hører noget når du egentlig forventer at høre noget. Som regel er det fordi der ikke er noget at høre, men det er rart at være sikker på at det virker. Der er en helt enkelt og stensikker måde at kontrollere stetoskopet. Bare sæt ørestykkerne i ørerne og placer klokken på dit hjerte. Hvis du kan høre dit hjerte så virker stetoskopet.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *