Sommerklargøring af båden: Dette skal du bruge

Finders der noget som en god sommeraften på vandet? Det tror vi næppe, og samtidig er det også en coronavenlig aktivitet, da man ikke befinder sig i en menneskemængde ude på vandet. Du er kun omringet af godt selskab, og derfor kommer vi her med tre tips til, hvordan du gør din båd klar til sommeren.

Læg ny coating på

Når du coater din båd, kan du gøre det med epoxy resin. Det er et hærdende materiale, som egner sig til mange timer på vandet, da det er særdeles vandfast. Hvis du samtidig skulle ende med at have noget epoxy resin til overs, så kan du og familien bruge det på et hobbyprojekt derhjemme. Der er nemlig et godt materiale, hvis man vil skabe unikke mønstre i eksempelvis et spisebord.

Maling af båden

Dette er ikke nødvendigvis noget, man behøves at gøre hver sæson, men ind i mellem bliver det nødvendigt, fordi malingen skaller af. Dette er i hvert fald et problem, hvis du har en træbåd. Husk at bruge maling beregnet til båden, da du med normal maling ikke kommer særligt langt ude på vandet, før malingen begynder at skalle af.

Indvendig rengøring og udluftning

Når en båd har stået henover vinteren, kan det godt blive lidt lummert derinde. Særligt, hvis du ikke har fjernet rester af vand og lignende, som har fået lov at ligge. Derfor skal du altid sætte tid af til at rengøre båden og fikse eventuelle udfordringer i forbindelse med den nye sæson. I værste tilfælde kan det nemlig godt tage lang tid, så start tidligt.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *