Sådan monterer du en køkkenvask

Du kan både være sjovt og spændende, at kast sig ud i større renoveringer i hjemmet. Dog går det sjove hurtigt fra det, hvis man ender med at lave en masse fejl, eller ikke ved hvor man skal starte eller slutte. I dette indlæg får du en guide til, hvordan du udskifter din gamle køkkenvask med en ny.

  1. Start med at læg vasken på hovedet, der hvor den skal være på bordpladen. Herefter skal du tegne en streg rund om vaskens kant. Mål en lille smule ind, så vasken ikke falder igennem, når du skal til at skære.
  1. Inden du finder stiksaven frem, så bor et lille hul tæt på den inderste streg. PÅ den måde kan stiksaven let komme igennem.
  1. Tap tappestederne til, så der ikke kan komme savsmuld ind i dem. Det kan nemlig være svært at få ud igen, og det er træls at få i rørene.
  1. Brug en stiksav til at skære et hul ud efter stregerne, som du tegnede tidligere. Når du har sikret dig, at vasken passer i det nye hul, så monterer du afløbsrist og slange på vasken.
  1. Nu er du nået så langt, at du kan montere vasken, men hvis du også skal have monteret et blandingsbatteri, så bør du gøre det først. Bor et hul med et hulsavsbor hvor armaturet skal være. Placer herefter blandingsbatteriet i hullet, og tilkoble slangerne.
  1. For at fastgøre vasken, skal du først fuge med silikonemasse på den side af vaskens kant, som skal vende nedad. Derefter placeres vasken i hullet. Nu skrues beslagene på. Vasken sidder nu fat, og der kan monteres vandlås og afløbsslange.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *