Hvordan tager du din kaffe? 3 forskellige kaffebrygningsmetoder

Kaffe, det sorte guld, koffeinjuice… Kært barn har mange navne. I Danmark er vi storforbrugere af den sorte drik. Faktisk er vi et af de lande i hele verden, der indtager flest kopper i løbet af en dag. Men hvilken brygningsmetode foretrækker du egentlig? I dette indlæg beskriver vi tre populære brygningsmetoder, så du kan få dit daglige skud, som du bedst kan lide det.

Maskine

Den foretrukne brygningsmetode herhjemme er kaffemaskine. Stort set alle kendte mærker indenfor køkkenmaskiner har deres eget bud på en maskine, men blandt de mest populære finder vi Moccamasteren. Kaffemaskinen gør brygningen nem, især hvis du skal lave kaffe til mange mennesker. Køb færdigmalet kaffe, eller kværn dine egne bønner, hæld dem i filteren, påfyld vand og tryk på knappen. Så har du friskbrygget kaffe indenfor 10 minutter.

Stempelkande

Stempelkanden, også kaldet french press, er ifølge eksperter den bedste brygningsmetode, når det kommer til smagsoplevelsen. De groftkværnede bønner hældes i kanden og overhældes med varmt vand, der endelig ikke må koge. Så bliver bønnerne nemlig bitre. Rør rundt en enkelt gang, top med lidt mere vand og lad bryggen stå i 5-6 minutter. Så rører du rundt og lader bønnerne falde til bunds. Skum kaffe af, sæt låget på og tryk ned. Så har du en lækker, kraftig og perfekt balanceret kop kaffe.

Kapselkaffe

Kapselmaskiner fra kendte mærker som Nespresso og Delonghi har vundet stort indpas de seneste par år. Maskinen gør kaffebrygningen utrolig nem, især hvis man bare skal have en enkelt kop. De nyeste maskiner kan brygge en hel kop kaffe, så du ved hjælp af et enkelt tryk på en knap har en kop kaffe klar på få sekunder. Der findes mange kapselvarianter, så du kan vælge din personligt foretrukne smag, ristningsgrad og styrke.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *